'Met aandacht voor gezondheid werknemers kunnen bedrijven krapte arbeidsmarkt aanpakken'

publicatiedatum Jan. 19, 2023, 09:43 am EDT
Den Haag, Nederland
'Met aandacht voor gezondheid werknemers kunnen bedrijven krapte arbeidsmarkt aanpakken'

De krapte op de arbeidsmarkt leidt in sommige sectoren tot grote problemen. Een deel van de oplossing kan gevonden worden in gezondheid. Enerzijds omdat gezondere werknemers leiden tot een lager ziekteverzuimpercentage. Anderzijds omdat organisaties voor medewerkers aantrekkelijk kunnen blijven door een werkomgeving te bieden waarin veel aandacht is voor gezondheid, onder meer door de inzet van e-health-tools.

Het is nog relatief onbekend, maar werkgevers zijn verplicht om een preventief medisch onderzoek (PMO) aan te bieden aan hun werknemers. Daarmee maken ze echter nog niet het verschil ten opzichte van andere werkgevers. Maar als dat onderzoek wordt opgevolgd door een persoonlijke score en een advies gebaseerd op medisch wetenschappelijk gevalideerde data van 500.000 gezondheidsprofielen, dan ben je als werkgever onderscheidend.

Een techtool voor leefstijlverbetering stimuleert mensen om zelf aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl. Uit onze data blijkt dat het werkgevers lukt om zo het ziekteverzuimcijfer met 20 procent te laten dalen, de stressscore met 30 procent te laten afnemen en het hartrisico met 28 procent te verlagen. Mijns inziens zijn techtools een effectieve manier om de krapte op de arbeidsmarkt te lijf te gaan.


Distributiekanalen: Human resources
  • Smart Health
  • Log in om deze informatie te zien
Amaxwire, de slimme manier om online op te vallen