Decenda bespaart op internationale transactiekosten

Decenda bespaart op internationale transactiekosten

Release date 09 May. 2022, 12:55 CET
Marbella, Spain

Als je betalingen doet buiten de Euro-zone, kan het de moeite waard zijn om dat met Decenda te doen in plaats van met traditioneel (fiat) geld zoals de Euro of de Dollar. Op deze manier heb je geen dure zakelijke bankrekening nodig, alleen een gratis Decenda rekening of een crypto-portemonnee. Ook worden internationale transacties met Decenda meestal binnen enkele seconden verwerkt, terwijl banken er gemiddeld minstens drie dagen over doen. Een van de belangrijkste redenen om Decenda te kiezen voor internationale transacties zijn echter de veel lagere kosten, soms zelfs helemaal gratis.

Bij internationale transacties met fiat geld worden twee valuta's tegen elkaar verrekend volgens de geldende wisselkoers. Meestal worden voor deze transacties vaak transactiekosten aangerekend. Bovendien worden internationale transacties met fiatgeld uitgevoerd binnen bepaalde systemen van traditionele banken. Door de vele deeltransacties neemt dit vaak veel tijd in beslag en daardoor zijn de kosten ook hoog.  Banken verdienen veel aan deze transacties, waardoor ze aarzelen om deze systemen te veranderen. Daarom hebben ze er baat bij macht en controle over deze transacties te behouden.

Een voorbeeld van zulke deeltransacties is een internationale betaling die gedaan wordt via SWIFT, een communicatienetwerk dat door banken gebruikt wordt. Als iemand een betaling wil doen van Spanje naar, zeg, China, gaat de betaling eerst naar de bank van de betaler in Spanje. De transactie gaat dan via het betalingssysteem van Spanje. Daarna gaat ze via SWIFT naar het betalingssysteem van China. De transactie wordt dan teruggestuurd naar de bank van de ontvanger in China. Bij elke stap zijn er transactiekosten.

Bij het gebruik van cryptovaluta zoals Decenda wordt geen valuta uitgewisseld en is er geen bank om te betalen. Het platform rekent soms wel transactiekosten, maar die zijn vaak veel lager dan de transactiekosten die traditionele banken rekenen. De internationale transactiekosten voor een credit card, bijvoorbeeld, liggen meestal rond de 3%, afhankelijk van de uitgever van de kaart. Als een koper op een online veiling deze commissies of een heel kleine vergoeding niet hoeft te betalen, kan hij meer bieden voor een voorwerp. De verkoper zal dit natuurlijk alleen maar op prijs stellen, want hij krijgt uiteindelijk een hogere prijs voor zijn voorwerp.


Distribution channels: Blockchain Cryptocurrency Fintech
Contact
Attached media
Amaxwire, the smart way to get noticed online
Don`t have an account? Sign up!

With a free account you can directly add your company to our newsroom and submit your press release!

Sign up   Login